sábado, 12 de mayo de 2007

Escatologicament parlant

Ens sobta a tots els occidentals com l'evacuacio dels residus corporals son resolts tecnicament depenent de la cultura; aixo es pales en les converses que han sorgit al llarg del viatge i que a mes de provocar riure, ens fan adonar de que es un punt important per entendre la cultura d'un poble o un pais, a mes d'estar a l'avast dels ulls de qualsevol viatger...Fins ara hem viatjat per la India, Nepal i Xina a mes de comencar el nostre viatge per Tailandia i les diferencies son mes que notables... Farem doncs una introduccio general al regne escatologic internacional.


Hi ha el water europeu o occidental, que es el que utilitzem nosaltres normalment...un water que podriem dir de forma sinuosa, on ens asseiem i que, dissimulada i 'reposadament', expulsem a l'exterior el que ens sembla una cosa repugnant i amb la necesitat d'evitar, oblidar i no tocar....Diem 'reposadament' ja que a part de l'esforc natural de l'accio, quat sortim fora de la nostra llar molts de nosaltres no ens asseiem i la forca necessaria per mantenir-se en una posicio adient es sobrenatural, pero almenys ens consolem pensant que ens ajuda a mantenir les cames tonificades!... Quant les necessitats fisiques han estat assolides ens trobem amd el dubte existencial de tirar o no tirar la cadena, mira que sembla una feina facil!, doncs no, et troves molts cops que la gent no ho fa... segurament pensar que despres de tota la feina i sense rentar-te les mans han tocat l'interruptor no anima a tocar la manivela, encara que sempre es pot fer un esforc (despres t'has de rentar les mans o no!), aquest dubte es tan extes que n'hi han d'automatics, suposo amb una cel'lula fotoelectrica, i aixi els grups de neteja o els que utilitzen les intal'lacions en un futur molt proper s'eviten trobar uns regals tant especials.


El seguent de la llista es el que en diem water turc i que es el mes utilitzat en aquests paisos...aquest es constitueix basicament per la col.locacio d'una plataforma de ceramica on tu situes els peus en la posicio senyalada, 't'acoches' i fas les teves necessitats. Molts cops ens hem trobat que la part de la plataforma se l'han saltada, a mes a mes de no saber que existeix una cosa que es diu sifo, aixi que encara que estes net el tuf era considerable, o finalment no existeix el que en diem clavegueram, en aquest casos el forat dona a una cavitat mes o menys fonda on tu veus la muntanyeta de merda sota...suposant que es recull la merda cada tant... diguem que es com una fosa septica a la vista. En aquest casos, normalment, si no ens hem pogut aguantar, hem utilitzat l'opcio 'al natural' que parlarem mes tard, al darrera de les intal.lacions, on es veia pels rastres trobats que molta gent tambe havia tingut el mateix pensament.

Parlem de la cadena del water, n'hem vist de ma com les nostres, de peu on s'evita el problema comentat anteriorment, o apareix en forma de dutxa en miniatura, aixi doncs a mes de tirar aigua pel water el netejes, si vols (el problema amb la mini dutxa es que no hi ha manera de que marxi la merda aixi que optes per omplir un minicubell i d'aqui tirar-la al water), i finalment ens trobem una aixeta a uns 40cm d'altura amb un gotet que te dos funcions, el de tirar la cadena i el de rentar-se la ma, ja que son molt ecologics i no estan acostumats a l'us reiterat del paper, el qual embussa les instal.lacions, aixi que normalment, et trobes una nota a la pared, on t'explica que el paper es tira a la paperera del costat, la qual cosa suma a la ferum generalitzada...Inicialment, els waters turcs eren un problema i una incomoditat, ens colocavem 'acharrancats' com podiem, alguns m'expliquen que fins i tot es treien els pantalons ja que tenien por de no encertar...be be, ara que ja hem masteritzat la tecnica la veritat es que son mes comodes i nets d'utilitzar, obviant la ferum, no has de tocar res i les cames no es cansen tant...tot i que he de dir que alguns encara prefereixen els waters occidentals.


Abans de continuar amb l'explicacio, un incis molt important...la separacio dels diferents cubicles als waters publics, encara que sembli d'una logica espatarrant, tres parets i una porta, no es ben be el que ens hem trobat....primerament, les altures de les parets divisories son variables, de les mes altes que una persones a les que, fins i tot 'acochada' et surt el cap per sobre, aixi es pot mantenir una conversa civilitzada amb les persones que tens al costat. Despres n'hi han amb porta i sense porta....i finalment, els mes interesants son els que no tenen separacions interiors, o sigui tu estas fent la feina i hi ha gent no nomes al costat sino tambe davant!!! ...mirant mes del normal ja que ets diferent...en aquest casos el pitjor que et pots trobar es quant la del teu costat o la de devant esta cagant....uppsss!!!


Tambe hem vist el que natros anomenem 'de canal', que es un canal artificial d'aigua corrent on tu fas les teves necesitats...el que no se es com la cacona s'en va (encara no ho hem provat) ja que com sabeu tots, n'hi han de mes o menys consistencia i mes o menys 'enganxifositat'. Aquests waters em recorden uns que havia vist a unes ruines romanes a Turquia, crec que era Efeso....es que son molt adelantats aqui.


I per ultim, diguem que es 'al natural', o sigui a qualsevol lloc, molt extes a tot el mon quant estas al camp, pero a la India esta extes fins i tot a la ciutat, on hi ha una letrina natural a cada cantonada, tant parlant de necessitats menors o majors. A mes podem notar un altra diferencia i es que ni busquen un arbust per amagar-se darrera.


PS. En relacio als nens petits hem vist una cosa molt curiosa a Xina...en lloc de portar paquet els hi coloquen uns pantalons oberts per sota....de manera que si volen fer cacona nomes tenen que 'acocharse'.


3 comentarios:

Pingu dijo...

Igual no vos fa gracia inclús vos pot arribar a irritar, però a mi m’ha fet gracieta!!!

Vos explico, avui arribareu a la meitat del viatge, SI, SI avui arribareu als 106 dies i mig (106 dies 12h).

PER TANT, AVUI ÉS UN DIA DE CEL•LEBRACIÓ!!! MOLTES FELICITATS!!!


AGUR.

Anónimo dijo...

Jajajajajajajajajajaja,

Booooníssim!!!! Suposo que això pretén ser un escrit seriós i pedagògic respecte què ens podem trobar per aquests mons de Déu, però la veritat que m'ha fet molta gràcia i m'he partit el cul de cag... vull dir de riure :-)

Entenc doncs que ja no teniu cap problema per fer les vostres necessitats on sigui i quan calgui, un pas molt important en la vida d'una persona, i que moltes no arriben a donar mai. Crec que aquesta és definitivament la línia que separa el turista d'estiu del viatger àvid de noves cultures i experiències, enhorabona!!!

A partir d'ara quan li digui a en Sergi
- "Ai, quin freemen de museu estàs fet"
ell em contestarà:
- "Jo he cagat en llocs que ni els cucs gosarien acostar-s'hi, així que un respecte",
a lo que jo, abaixant el cap, hauré de contestar
- "Mestre... no sóc digne de cagar on tu cagues, digues només una paraula i serà salva la meva caguera" :-)

Apa saaalut i felicitats als dos per haver arribat a la meitat del viatge beeeeen trempats i amb el millor humor.

DBP - David Benzoyl Peroxide

Anónimo dijo...

Hahaha! David alquimista (DBP... sona a Betzinera, que passa, que ara t'anomenen David 'ardiente').

En fi, amic meu... m'ha conmogut el teu missatge, veritablement el coneixement no te fronteres i jo cada dia se algo mes que no sabia, com que puc posar el cul a molts mes llocs dels que m'imaginava, i ensenyar-lo a mes gent del que normalment es adequat... Un cop arribes a aquesta conclusio, 'oh pequenyo saltmontes', es quan et pots considerar un viatjer. I tu, el meu mes preciat alumne, no t'amoinis, se que tambe pots posar al cul a molts mes llocs dels que et penses, aixo si, l'acte sagrat requereix d'una cara seria i molta disciplina, inmunitat a les olors i poc soroll a ser possible :)